Nargile severlerin belkide yaşadığı en büyük zorluklardan bir tanesi lüle doldurma işlemidir. Lüleye tütün yerleştirme işlemi basit ancak incelikleri olan bir iştir. Bu konuda yapacağınız hatalar doğrudan içiminize yansıyacaktır. Tütün yanmasının ana sebeplerinden bir tanesi de lüleye doğru yerleştirilmeyen tütündür. Tütün yerleştirme işlemi sırasında yapılan hatalar yüzünden tütününüzün bir kısmı fazla yanarak bir kısmı ise hiç yanmadan atılarak tütününüzün büyük bir bölümü ziyan olur. Eğer tütün doğru teknik ile yerleştirilirse eşit derecede yanarak uzun süreli ve keyifli bir içim sunar. Bu yazımızda size nargile lülenize tütün yerleştirmenin inceliklerinden bahsedeceğiz.
Nargile lülenizi doğru olarak doldurabileceğiniz iki teknikten bahsedeceğiz bugün sizelere.
Kabarık (Seyrek) Doldurma
Bu yöntem nargile severlerin belkide en sık kullandığı teknikler arasındadır. Doğru uygulandığı taktirde keyifli bir içim sunar.
Öncelikle bir veya birden fazla aromaya sahip tütün kullanacaksanız bir kaba alarak tütünlerinizi karıştırın. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra tütünleri elinize alarak lüle üzerine serpiştirin ve daha sonra hafifçe dokunarak bastırmadan tütünlerin oturmasını sağlayınız. Aynı yöntemle bir miktar daha tütün ilave edin ve lüleniz dolana kadar aynı şekilde bu işlemi devam ettirin. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta tütünlerin sıkıştırılmadan seyrek olarak bırakılmasıdır. Eğer tütünleri bastırarak sıkıştırırsanız nargilenizin çekimi zorlaşır ve nargile tütününüzün yanarak bozulmasına neden olur.
Bir diğer hususta tütünlerinizin közlüğe veya folyonuza temas etmeyecek kadar aşağıda kalmasına dikkat etmenizdir. Yani tütünlerinizi lülenin en tepesine kadar doldurmadan üstten küçük bir miktar boşluk bırakılmalıdır. Bu boşluk yarım santim kadar olması yeterli olacaktır.
Sık Doldurma Tekniği
Sık doldurma tekniğinin seyrek doldurma tekniğinden tek farkı daha fazla tütün kullanarak tütünleri lüleye sık bir şekilde koymaktır. Yine tütün karışımınızı yaptıktan sonra tütünleri lülenize yerleştirerek hafifçe bastırın hafifçe diyoruz ancak çk seyrek olmayacak şekilde tamamen yapıştırılmaılıdır. Buradaki fark tütünlerin sık olarak lüleye sıkıştırılmasıdır. Tütünlerinizi bu şekilde lüleyi doldurana kadar devam edin ancak yine bu yöntemde de tütünlerin közlere doğrudan temas ederek yanmasını engellemek için üstten yarım santim kadar boşluk bırakılmalıdır. Tütün doldurma işlemi bittikten sonra bir kürdan yardımıyla tütünlerinizin arasına hava delikleri açınız. Eğer hava deliklerini manuel olarak açmazsanız nargile çekimi zorlaşır ve doğru bir içim sağlamaz.
Yukarıda anlattığımız sık kullanılan bu iki metodu uygularak keyifli ve uzun süreli bir içim kalitesi yakalayabilirsiniz. Merak ettiğiniz diğer konular hakkında daha fazla bilgi almak için blog makalelerimizi inceleyebilirsiniz. Keyifli içimler...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder